Автор Тема: Как да направим успешна продажба на сайт ?  (Прочетена 176 пъти)

Неактивен Admin

 • Administrator
 • Trade Count: (+12)
 • Hero Member
 • ******
 • Публикации: 1715
 • Остави рейтинг: +37/-0
 • Пол: Мъж
 • За бизнес контакти: SKYPE - magnit426
  • DomBranding
Как да направим успешна продажба на сайт ?
В динамичния и предизвикателен свят на дигиталния маркетинг и онлайн търговията, добре обмисленото и преценено присъствие във водещите интернет търсачки и социални мрежи все по-често се оказва сред най-съществените фактори за големите и успешни продажби на вашите стоки, сайтове или услуги. Така благодарение на бързото и непрекъснато технологично развитие в нашето ежедневие успешната продажба на  уебсайтове намира все по-широк интерес в средите на собствениците на различни компании, планиращи да освежат своя уеб имидж, както и при експертите по дигитални продажби, които виждат специфичен и сравнително бърз начин за увеличаване на своите приходи и печалби.

Със сигурност не е изненадващо, че правилният подбор на вашия домейн и уебсайт вече се доказва и като изключително ценен способ и ресурс за по-лесното намиране и привличане на по-голям брой реални и потенциални клиенти.
Най-важното нещо, което не трябва да забравяте, ако смятате да се присъедините към впечатляващия свят на успешните продажби на уебсайтове и други услуги, остава, че всичките ви стратегии и усилия са обречени на сигурен провал, ако никой от вашите реални и потенциални клиенти не е достатъчно информиран за вас.

Бъдете подготвени, че най-същественият фактор, за да увеличите трайно печалбата от своето интернет присъствие или от уебсайта си, е да вложите максимални усилия в ефективното си и успешно позициониране в най-популярните онлайн търсачки - главно въз основата на подходящата оптимизация на предлагания сайт.

Повечето водещи специалисти по интернет маркетинг и успешни продажби на сайтове и домейни в съвременния бизнес без съмнение ще потвърдят, че цената, която заплатите за конкретната SEO стратегия  на вашия уебсайт представлява инвестиция, която ще ви се възвърне в големи мащаби за относително кратък период от време. Друго важно предимство при този процес остава, че ефектът от оптимизацията за търсачки по правило се измерва много по-бързо и лесно в сравнение с резултатите от една традиционна печатна или телевизионна кампания. Казано накратко, днес SEO остава най-ефективната и съществена практика за популяризиране на вашия уебсайт и за увеличаване на продажбите в интернет.

Подходящото ви позициониране и представяне в уеб пространството скоро ще разкрие нови хоризонти и възможности за развитие и растеж пред вас и вашия бизнес.

Накрая, ще обобщим стратегията за успешната продажба на сайт в следните лесни стъпки:

1.   Анализиране на целевата аудитория, която може да бъде заинтересована да участва в закупуването на вашата интернет страница.

2.   Броят на потенциално интересуващите се фирми и компании ще се увеличи значително, ако сайтът, който продавате, е разработен и поддържа сравнително постоянен поток от посетители благодарение на подходящо и ефективно оптимизиране (ключови думи, релевантно съдържание, атрактивни заглавия, интересен дизайн).

3.   Преди да продадете собствения си уебсайт, не подценявайте възможността да сравните и анализирате и силните страни на това, което предлагат потенциалните ви преки конкуренти. Ако си съставите списък с безпристрастни критерии, по които да сравните тяхното съдържание, лесно ще можете да откриете и избегнете своите слабости.

4.   Накрая, отделете и достатъчно време, за да се запознаете с разнообразните онлайн възможности за осъществяването на успешната продажба на вашия сайт – интернет страници, специализирани в този сектор, уеб аукциони и др.

5.   Ако изберете да осъществите продажбата самостоятелно, ще трябва да съставите и подходяща стратегия за представянето на сайта ви в социалните мрежи и освен това не подценявайте подбирането на атрактивни рекламни банери, които биха могли да привлекат и допълнителни потребители.
« Последна редакция: февруари 19, 2017, 10:24:37 am от Valentin »

DomHomes - Купи, продай, обсъждай домейни


Неактивен beautyfear

 • Global Moderator
 • Trade Count: (+4)
 • Full Member
 • *****
 • Публикации: 437
 • Остави рейтинг: +47/-0
 • Don't look so stricken. The first shot will kill y
Re: Как да направим успешна продажба на сайт ?
« Отговор #1 -: февруари 19, 2017, 10:38:16 am »
Браво, колега, доста полезна информация! Иска ми се да разработя подобна статия и за блоговете и сайтовете с нестопанска цел. Ще бъде страхотно. Заемам се :)

DomHomes - Купи, продай, обсъждай домейни

Re: Как да направим успешна продажба на сайт ?
« Отговор #1 -: февруари 19, 2017, 10:38:16 am »