Автор Тема: Домейни – дропени домейни и спецификата им!  (Прочетена 42 пъти)

Неактивен Admin

  • Administrator
  • Trade Count: (+12)
  • Hero Member
  • ******
  • Публикации: 1725
  • Остави рейтинг: +37/-0
  • Пол: Мъж
  • За бизнес контакти: SKYPE - magnit426
    • DomBranding
Домейни – дропени домейни и спецификата им!


Домейни има много и разнообразни. За един потребител на мрежата и един СЕО специалист домейнът означава различни неща. Така например потребителя търси нещо специфично и съответно иска да го намери най-точно и ясно предложено. Съответно СЕО специалистите се стремят да заложат на домейни, които са кратки, запомнящи се и категорично описателни за един сайт. Когато решавате да направите блог или интернет магазин, първата решаваща крачка за това е да си изберете подходящ домейн. Но често новите домейн имена са заети – поне тези, които са кратки, описателни и запомнящи се. Започва се едно чудене, дали да има тире, дали да е смесен, а защо не да е на кирилица например. Всъщност днес, всички пропускат уникалната възможност да си намерят хубави дропени домейни и да използват именно тях!

Домейни – какво е това и защо дропените домейни са подходящият избор?

Както повечето знаем, домейна е уникалното име на всеки блог, интернет магазин или въобще страница във виртуалното пространство. IP адресите са прекалено дълга комбинация от цифри, която потребителя освен, че няма да запомни, не му дава никаква информация за самият сайт. С домейните е друго, те могат да бъдат идеално описателни. Например сте сайт за дрехи, значи домейна ви е с ключовата дума dress например. Но нещата не са толкова прости, като вас има хиляди сайтове още. Идва време да избирате дали искате домейна си на латиница или на кирилица? Дали ще е буквен, цифрен или смесица от двете? Защо да не си спестите цялото главоболие, като си намерите един от дропени домейни?

Какво е дропен домейн?

 Това са домейни, които накратко казано, никой не е подновил! Те съответно са преминали всички етапи на подновяването, но непотърсени, вече са „изтрити“. Тоест те са свободни за регистриране, от вас! Повечето от дропените домейни са с уникално добри показатели от към авторитет пред Гугъл, а кой не иска това! Те съответно имат много беклинкове и линкващи домейни, което е страхотно за една мрежа от блогове например с цел СЕО. В крайна сметка цената на тези домейни е същата, като регистрацията на нов домейн!!! Ако наддавате в търг на големи домейн регистратори – ще платите доста повече. Ако регистрирате нови домейни – ще трябва добре да изградите мрежа от линкове, а това изисква време. Затова дропени домейни са идеалния вариант, който трябва да търсите!

Домейни от сорта на дропени домейни са оптималния вариант за създаване на мрежа от блогове, в които да се публикуват статии с цел СЕО за сайт и повдигането му в търсачката.


DomHomes - Купи, продай, обсъждай домейни