Последни публикации

Страници: [1] 2 ... 10
1
Обсъждане на домейни / Re: Домейнът които регистрирах днес
« Последна публикация от Bonin - януари 09, 2019, 10:22:49 pm »
VeselaKoleda (.com)
Avtokasko (.net)
IpotechniKrediti (.com)
и други...
2

Превенция с тъмните кръгове под очите в домашни условия

ОПИТАЙТЕ:

Всяка сутрин да будите очите си с гимнастика. Да, утринна гимнастика. Деликатната красота също има нужда да бъде събудена. Комплексът от упражнения за стягане на околоочния контур и избистряне на погледа включва стискане, мигане, въртене на очите нагоре и надолу. Но без излишна сила и напрежение, за да не се получи негативен ефект. Това е добра профилактика срещу отпускане на мускулатурата на очната ябълка.

Да миете сутрин очите със студена вода, за да ги стимулирате. Или ги изкъпете: напълнете чист съд със студена (най-добре преварена) вода. Потопете лицето си в нея и няколко пъти отворете и затворете очи. Това е много полезно за кръвообращението около очите.

Създайте си ежедневни здравословни за вас навици:

Пийте до 2 литра чиста питейна вода - 6-8 чаши.

Спете най-малко 7 часа на денонощие и не се излежавайте.

Яжте възможно най-рядко пържена и пикантна храна.

Избирайте за менюто си повече плодове и зеленчуци богати на витамин С - за укрепване на стените на кръвоносните съдове. Храната трябва да съдържа и достатъчно количество витамин A – има го в житните растения, целината, мазната риба, яйчния жълтък и черния дроб. Яжте в изобилие моркови, картофи и тъмнозелени зеленчуци – за бета керотин, морска храна и пшеничен зародиш за цинк, крехко месо и риба, ядки, семена и зелени зеленчуци за витамин B , aвокадо, зехтин и зърнено масло за витамин E.

Ако ви се наложи да приемате аспирин, веднага включете в менюто си повече антиоксиданти. Те се съдържат в касиса, боровинките, зеления и черния чай, лука, магданоза и бобовите растения, които укрепват стените на съдовете.

Намалете количеството на алкохола, бирата и газираните напитки с подсладители. Алкохолът в голямо количество води до дехидратация, която отслабва деликатната кожа около очите и има опасност тя да изгуби обема си.

Не търкайте или разтягайте кожата под очите си – тя е много деликатна и лесно ранима. Има опасност при натиска да се спукат малките капиляри под очите, което води до подпухналост и промяна на цвета на кожата. Ако очите ви сърбят, сълзят или са силно зачервени, потърсете очен лекар.

Използвайте само дерматологично тествани кремове за очи в препоръчано за деня количество. Опитните специалисти знаят, че е добре кремът за околоочен контур да се държи в хладилника, за да се гарантира при нанасянето му двойно действие – хидратиране и охлаждане на зоната около очите. Никога не нанасяйте козметиката под очите с разтъркване - това води до разтягане на кожата. Правете го с леко потупване с безименния пръст, а не с показалеца, за да избегнете нежелан натиск в тази деликатна зона.

Преди продължително излагане на слънце, нанасяйте и под очите слънцезащитен крем (SPF 30), а през останалото време използвайте крем за очи със слънцезащитен фактор.
Винаги почиствайте добре грима си преди лягане. Непочистената спирала за мигли може да причини инфекция в корените на миглите, а остатъците от дневната козметика, които престояват върху кожата през нощта, може да причинят задържане на течности в зоната под очите.
3
Офтопик / Re: Честита Нова година!
« Последна публикация от Admin - януари 01, 2019, 12:42:39 am »
4
Офтопик / Re: Та какво стана с равенството и дискриминацията?
« Последна публикация от Admin - декември 29, 2018, 11:09:52 pm »
Ако беше българин, отдавна да са му конфискивали коня, строшената "талига" и дървата, ама нали е от електората на бат' Гойко...?!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=782282215442717&set=gm.2162445124073806&type=3&theater&ifg=1

5
Офтопик / Re: Мъдри мисли
« Последна публикация от Admin - декември 29, 2018, 08:49:23 pm »
„Щастието е смисълът и целта на живота, върховният стремеж на човешкото съществуване.“

 Аристотел
6
Офтопик / Re: Честито Рождество Христово!
« Последна публикация от Admin - декември 25, 2018, 10:38:56 am »
Честита Коледа, Приятели! Бъдете живи и здрави! Весел Празник!
7
Покупко-продажба / Комплект месингови звънчета
« Последна публикация от Admin - декември 23, 2018, 01:34:05 pm »
Продавам комплект от 4 броя месингови звънчета в отлично състояние.

Цена за комплекта: 50 лв

(може и поотделно).
8
Офтопик / Re: Какво слушате в момента?
« Последна публикация от Admin - декември 22, 2018, 11:11:25 pm »
9
Офтопик / Re: Какво слушате в момента?
« Последна публикация от Admin - декември 22, 2018, 10:58:19 pm »
10
Офтопик / Re: Любима музикална група/изпълнител
« Последна публикация от Admin - декември 22, 2018, 10:54:30 pm »
Страници: [1] 2 ... 10