Автор Тема: Домейни – фирмени имена ДА или НЕ  (Прочетена 155 пъти)

Неактивен Admin

  • Administrator
  • Trade Count: (+12)
  • Hero Member
  • ******
  • Публикации: 1744
  • Остави рейтинг: +37/-0
  • Пол: Мъж
  • За бизнес контакти: SKYPE - magnit426
    • DomBranding
Домейни – фирмени имена ДА или НЕ
« -: ноември 11, 2017, 02:26:11 pm »
Домейни – фирмени имена ДА или НЕ


Домейни – фирмени имена да заложим на тях или не?

Домейни на различни фирми представящи се онлайн или марки продукти, често се ориентират към самото име на марката или фирмата. Дали това, обаче им носи ползи и какви е добре да се помисли, преди да се регистрира дадено домейн име! Маркетинговите специалисти са на мнението, че за да си успешен интернет търговец или да представиш фирмата си добре – не е нужно домейна ти да е супер добър. Разбира се, че домейни са само част от интернет представянето и понякога агресивната реклама спомага много за налагането на един домейн стоящ зад даден сайт, стига той да не е тотално погрешен! Но нека видим, за какво става въпрос, при домейни фирмени имена?

Казано накратко, ако сте огромна фирма с големи парични възможности, то домейн името ви може да бъде фирмено или дори произволно, ако щете! Чрез развиване на сайта и постоянна интернет реклама, ще превърнете скоро домейна си в търговска марка и няма да е нужно домейни, които притежавате да описват бизнеса ви. Добри примери за това са Amazon или Yahoo, но пък не по-малкия гигант EBay е заложил на конкретиката например! Описателните домейни не са задължителни, но за малкия бизнес и фирмите разполагащи с малко капитал, те са по-удачния и рентабилен избор. Така например, ако сте малка интернет книжарница на име ‚малкия принц“ да речем, не е добре да регистрирате домейн с това название! То само ще обърка вашите потребители и без агресивна реклама, няма как да си изградите търговска марка бързо, точно с това название.
 
Домейни с имена, като OnlineBooks, Bookshop или нещо от сорта са много по-подходящи за малкия бизнес, защото моментално казват на потребителя, какво му предлагат! Така малкия бизнес излиза на по-предни места в търсачките по релевантното търсене на ключови думи от потребителите онлайн. И все пак конкуренцията сред тези описателни домейни е жестока и кратките от тях отдавна са мираж. Но варианта да дебнете за дропен домейн винаги си остава отворена алтернатива!
 
Все пак ежедневно не само се регистрират хиляди домейни, но и се изоставят също. Препоръчително е фирмените магазини и марки да регистрират домейни фирмени имена, но също така да имат втори вариант на домейн регистриран с ключовите им думи за сайта!!! Казано обобщаващо домейни с фирменото ви име са добра идея, ако сте финансово рентабилни, но винаги е добре да имате под ръка популярен кратък домейн с ключови думи за бизнеса ви! Каквото и да изберете регистрирайте го сега, защото после желаните от вас домейни няма да ги има вероятно!

Домейни от типа на домейни фирмени имена са идеалния вариант за голяма фирмена марка, но за малкия бизнес не са удачни. Добре е винаги да имате кратък домейн с ключовите думи за сайта ви обаче!


DomHomes - Купи, продай, обсъждай домейни

Домейни – фирмени имена ДА или НЕ
« -: ноември 11, 2017, 02:26:11 pm »