Автор Тема: Домейни със съкращения и акроними  (Прочетена 115 пъти)

Неактивен Admin

  • Administrator
  • Trade Count: (+12)
  • Hero Member
  • ******
  • Публикации: 1744
  • Остави рейтинг: +37/-0
  • Пол: Мъж
  • За бизнес контакти: SKYPE - magnit426
    • DomBranding
Домейни със съкращения и акроними
« -: октомври 29, 2017, 11:21:55 am »
Домейни със съкращения и акроними


Домейни със съкращения и акроними, как да ги използваме в наша полза?

Домейни и избора им днес не е никак лесна задача и това е така поради редица причини. На първо място отдавна кратките, описателни и благозвучни домейни са заети. На второ място избора на добър домейн с кратка и популярна добавка към ключовата дума, също е доста ограничен. И не на последно място цифровите и смесени домейни също отдавна са заети, защото добре се класират. Остава алтернативата с тиретата, която спорно се приема от мнозина, но пък използването на домейни със съкращения и акроними също е вариант! Именно за тях ще ви разкажем малко повече.

Популярните съкращения на латински (английски) са буквално хиляди и стига да са свободни с нашата ключова дума, и добре да оформят домейн име са идеалния заместител на един дълъг и скучен домейн. Малка част от популярните интернет съкращения, разпознаваеми за всеки потребител на мрежата са: 3W/BB/CC/EDU/EU/INC/LIT/LAB/LOC/PRO/PGS/TV/PROM/U/ZOO/X3M и много други. Те имат универсално значение за интернет потребителя и в подходящо по смисъл съдържание с естеството на бизнеса ви и ключовите ви думи – са идеалната комбинация за по-кратки и смислени домейни.
 
Така например, ако сайта ви е на литературна  тематика, то съкращението Lit удачно може да се превърне в Lit4U например. Ако се занимавате с нещо свързано с европейския пазар или локализирано в Европа, то може да включите в домейни, които избирате съкращението EU например. EUshop или EUcompany не е лош избор като цяло.

Когато говорим за акроними в домейна ви или домейни изцяло базирани на даден акроним, то трябва да обясним – що е то акроним първо! Акронимите са абревиатури създадени на база първите главни букви (една или две) на дадено словосъчетание състоящо се най-малко от две или повече думи. БАН например е акроним. Но повечето популярни акроними в интернет са навлезли от латинския език! Добре известен акроним е WWW (world wide web).

Добре е, ако сте насочили бизнеса си към световна аудитория да използвате акроними на латински, а не на български в домейните си. Като цяло при регистрацията и избора на домейни, били те домейни със съкращения и акроними или не, е добре да се уверите- че домейна е кратък, благозвучен, логически свързан и запомнящ се! Не се колебайте, а регистрирайте домейни днес, защото утре може да е вече късно!!!

Домейни, като домейни със съкращения и акроними са перфектната възможност да регистрирате по-кратък и уникален домейн, който е запомнящ се и известен за потребителите вече.


DomHomes - Купи, продай, обсъждай домейни

Домейни със съкращения и акроними
« -: октомври 29, 2017, 11:21:55 am »