Автор Тема: Домейни – смесени домейни, защо да ги изберем  (Прочетена 123 пъти)

Неактивен Admin

  • Administrator
  • Trade Count: (+12)
  • Hero Member
  • ******
  • Публикации: 1744
  • Остави рейтинг: +37/-0
  • Пол: Мъж
  • За бизнес контакти: SKYPE - magnit426
    • DomBranding
Домейни – смесени домейни, защо да ги изберем


Домейни от типа смесени домейни – защо да заложим на тях?


Домейни трябва да избира много внимателно всеки, които регистрира нов сайт, блог, магазин в интернет или дори фирмен сайт. Понякога имената на фирмите се дублират, друг път са твърде дълги и е добре да потърсим съкращение. Общо казано домейните са визитната картичка на едно интернет пространство и избора му изглежда лесен само на пръв поглед! Днес мрежата е пренаселена с домейни. Във всяка ниша конкуренцията е просто ожесточена. Съответно кратките, забележителни и запомнящи се домейни са рядко свободни, да не кажем липсват. Така стигаме до една алтернатива, която много би съкратила едно име, а именно смесен домейн от букви и цифри!

Креативното мислене на притежателите на сайтове винаги е помагало да се открие нещо ново в мрежата. Така смесените домейни отдавана са се наложили сред потребителите на домейни, но тези които са обмислени и целенасочено търсени, а не тези случайна комбинация от цифри и букви с тирета помежду си. Така например използването на латинските букви I, X, V удачно отговаря на римските цифри 1, 10 и 5. По този начин бихте могли да свържете името на сайта си с някакво запомнящо се число за бизнеса ви или изразяващо тематиката му. Много сайтове използват комбинацията XXI, която отразява 21 в случая по подразбиране 21 век или нещо друго в комбинация с ключовата ви дума.
 
По правило сайтовете започващи с цифрата 1 се класират най-отпред в търсачките. Това важи и за сайтовете започващи с първите букви от латиницата или кирилицата. Ако сте сайт за залози например комбинацията от цифри 123bet е удачна и уникална при това. Разбира се смесени домейни и използването им имат и специфична страна. Например СЕО специалистите съветват да не използваме в домейни цифрата 0, защото е проблемна. Дори не бива да я заместваме с буква „о“, защото когато е написана, като главна не се различава от нулата. Настъпва едно объркване в името на сайта и ботовете ясно засичат проблем. Добре е да знаете, че уеб директориите в мрежата индексират домейните с 1 винаги на първо място и така имате по-голям трафик. Затова 1shop е по-добрият вариант от Oneshop, а и по-краткия.

Смесени домейни използвайте, за да имате по-кратко и запомнящо се име сред морето от домейни!

Домейни, които са смесени домейни е добре да използвате и регистрирате, за да скъсите името на сайта си, да го направите по-уникално и да се класирате на първо място в уеб директориите.


DomHomes - Купи, продай, обсъждай домейни