Автор Тема: Домейни с цифри, за да се отличите сред останалите сайт  (Прочетена 130 пъти)

Неактивен Admin

  • Administrator
  • Trade Count: (+12)
  • Hero Member
  • ******
  • Публикации: 1744
  • Остави рейтинг: +37/-0
  • Пол: Мъж
  • За бизнес контакти: SKYPE - magnit426
    • DomBranding
Домейни с цифри, за да се отличите сред останалите сайтове


Домейни от типа домейни с цифри в комбинация – отлична възможност за уникално име!

Домейни, освен с букви на латиница и кирилица, може да си направите с тире, арабски цифри или букви на латиница означаващи римски цифри (I, V, X). С оглед на голямата заетост на популярните и кратки домейни, които всеки създател на сайт, блог или интернет магазин търси, тази възможност е примамлива. Домейна ви може да бъде само изграден от цифри, стига това да описва правилно сайта и бизнеса ви или от цифри с тирета между тях. Но повечето сайтове в интернет пространството ползват комбинативното смесване на букви и цифри, защото само цифрите, нито се запомнят от потребителя, нито му казват нещо специфично в голяма част от случаите!

Днес домейните, в които цифрите се използват, за да заместят някои думи или цели изрази – са много ценени и уникални. Така например в английския, който е най-популярния език в мрежата – цифрите 2 и 4 успешно заместват думите to или too и for. Така се раждат изразите GO2 и 4YOU, както и сродни комбинации. Когато използвате подобна структурна комбинация, главното което постигате е много по-кратък домейн и съответно запомнящ се! Например ALL4U е много по-кратко нали? Домейни, които са комбинирани с цифри си имат и негативна страна. Те са по-кратки, но ако трябва да ги издиктувате на някой, то трябва допълнително да му обясните спецификата на името. И все пак може пак да настъпи объркване.

Домейни в комбинация на букви и цифри е добре винаги да регистрирате в два варианта – с цифрите и с думите, които заместват. По този начин ще имате два домейна, но пък ще избегнете преливането на потребители от вашия сайт, към друг ако името е изписано във варианта без цифри и домейна е притежание на друг сайт! Информативните сайтове в мрежата са много. За да съкратите домейни с такава насоченост в интернет, например може да регистрирате сайт под домейн с цифри в комбинация – IN4MATION… Когато бизнеса ви е специфичен и популярните цифрови съкращения отговарят на неговата насоченост, винаги е добре да бъдете уникални и да се възползвате от възможността за по-кратко име! Използвайте домейн с цифри винаги, когато това е оправдано.

Домейни от типа домейни с цифри е удачно да ползвате, когато за комбинацията се ползват популярни и наложили се съкращение в интернет. Ако комбинацията е самоцелна, няма голям смисъл от домейна!

DomHomes - Купи, продай, обсъждай домейни