Автор Тема: Домейни – така важния избор на домейни  (Прочетена 131 пъти)

Активен Admin

  • Administrator
  • Trade Count: (+12)
  • Hero Member
  • ******
  • Публикации: 1725
  • Остави рейтинг: +37/-0
  • Пол: Мъж
  • За бизнес контакти: SKYPE - magnit426
    • DomBranding
Домейни – така важния избор на домейни
« -: септември 02, 2017, 05:29:22 pm »
Домейни – така важния избор на домейни


Домейни най-различни и много. Днес има домейни на латиница, на кирилица, цифрени домейни, смесени, такива със съкращения и абревиатури, които са популярни. Въобще привидно простичкия избор на домейн не е никак лесен, защото всички кратки, запомнящи се и популярни домейни са заети с вече утвърдените разширения.

Алтернативно може да ползвате и нови разширения, които тепърва набират сила, но те не се разчитат от всички търсачки, което е меко казано ограничаващо! Избор на домейни може да бъде успешен стига да следвате следните прости правила:

Домейни – на какво да заложим, при избор на домейни?

Максимата при всички запознати със спецификата на един домейн е следната – колкото по-кратко, толкова по-добре! Кратките домейни лесно се изписват, запомнят и оценяват от потребителите в мрежата. Въпреки, че домейни може да регистрирате с до 67 знака, то тези с до 4-5 символа са най-търсени.

Когато говорим за кратки домейни е важно да споменем – не бива заради краткото име да пренебрегвате смисъла! Днес повечето кратки и смислени домейн имена са заети, затова комбинацията от символи е вашето спасение и ще ви помогне да си измислите уникален домейн.

Повечето фирми в интернет избират името на домейна си на база това, което продават, произвеждат или така нататък. Например сайт за коли в голяма част от случаите е cars в комбинация с нещо друго, но замислете се дали няма да се класирате по-добре по марка автомобил, която продавате например. Повечето пъти абревиатурите в комбинация с числа са удачни домейни и успешно се класират. Няма проблем, ако ключовите думи за бизнеса ви са по-дълги. Гугъл и роботите му оценяват в домейн името ви да има ключови думи от сайта ви!

За избор на домейни е добре да помислите и относно тиретата в името на сайта си. Те са негатив, когато става въпрос за запаметяване и често водят до объркване. Но пък търсачките ви извеждат на по-предни места в класациите си, защото така по-лесно разчитат ключовите думи в домейна ви! Като цяло всяко домейн име с тире е свободно, защото потребителите го отбягват за регистрация.

Избягвайте предложенията на домейн генераторите в множествено число, с притежателни местоимения и с определителни членове – те водят до объркване и често потребителите ви се озовават на сайт различен от вашия!

Избор на домейни е лесен, ако проявите малко въображение и следвате описаните ключови моменти, така че действате веднага и не отлагайте да регистрирате уникалния си домейн!

Домейни и избор на домейни е ключов момент за един сайт. Домейна трябва да е максимално кратък, смислен и запомнящ се. Добре е да включва ваши ключови думи!« Последна редакция: септември 02, 2017, 05:36:24 pm от Admin »

DomHomes - Купи, продай, обсъждай домейни

Домейни – така важния избор на домейни
« -: септември 02, 2017, 05:29:22 pm »