Автор Тема: Запазване на лична информация  (Прочетена 130 пъти)

Неактивен Admin

  • Administrator
  • Trade Count: (+12)
  • Hero Member
  • ******
  • Публикации: 1744
  • Остави рейтинг: +37/-0
  • Пол: Мъж
  • За бизнес контакти: SKYPE - magnit426
    • DomBranding
Запазване на лична информация
« -: август 19, 2017, 06:38:53 pm »
Запазване на лична информация


Една от най- честите практики е регистрацията на лични данни при покупката на домейн. Това не е нещо, което може да бъде избегнато. Засегнато е във всички сделки.

Ако не бъде регистриран домейна с коректните ви данни то вие ще бъдете наказани чрез отнемането на правата над него и ще бъдете задължени да заплатите определена сума пари. В зависимост от фирмата, собственик на съкращението на домейна, броят на буквите и ключовите думи в него и други критерии се определя стойността на глобата.

Регистрацията на домейна се прави в сайта WHOIS. Там вашата лична информация може да бъде видяна от всички. За това е и толкова лесно да се намират нарушителите. Всеки ваш конкурент, или просто хора, които не харесват бизнеса ви, могат да проверят данните ви и да съобщят за нередности на сайта, от който сте закупили домейна или директно на ICANN.

Ако не искате вашата информация да е достъпна за всички можете да платите допълнително и да я направите видима само за заинтересовани лица, тоест за сайтове и компании, които имат право да ви отнемат лиценза.

Някой сайтове предлагат тази услуга безплатно при купуването на домейна, но повечето имат определени такси. Това в никакъв случай няма да ви направи анонимни в интернет пространството. С правилната документация властите ще могат да заобикалят тази защитна стена, така че ще бъдете държан под отговорност за дейността на вашият сайт.

Стената предпазва вас самите, не вашия сайт, от скамъри и други злонамерени елементи, които биха могли да използват информация като вашия телефонен номер, домашен адрес и име, за да ви навредят извън виртуалното пространство.

Освен това търсачки като Google проверяват информацията в WHOIS и за колко време е регистриран вашият домейн. За колкото по- дълго сте предплатили, толкова повече нарастват вашите шансове да достигнете първата страница при търсене и да увеличите трафика на вашия сайт

DomHomes - Купи, продай, обсъждай домейни

Запазване на лична информация
« -: август 19, 2017, 06:38:53 pm »