Последни публикации

Страници: [1] 2 ... 10
1
Рекламна статия с 1 външен и 1 вътрешен линк / Облаци от тагове
« Последна публикация от Admin - януари 19, 2018, 07:06:40 pm »
Облаци от тагове


Облаците от тагове еволюират. Те вече не са просто начин да опишете съдържанието си с ключови думи, за да подобрите откриваемостта му: все повече и побече подобни облаци се създават и консумират от други уеб сайтове във различен формат, който реално позволява на всеки сайт да извика и изобрази съдържание от мрежата, базирано на това какви променливи са зададени на това съдържание, когато е било ъплоуднато.

Те могат да бъдат детайли за местоположение (географска ширина и дължина), данни за събитие (час, дата), информация за обект, човек, тема и т.н. Приложения, които могат автоматично да тагват съдържание, поемат огромен товар на потребителите на мобилни устройства, елиминирайки нуждата от сложни взаимодействия от тяхна страна.

Все повече взаимодействия се случват в движение чрез мобилни устройства, а с нарастването на комуникацията в реално време чрез сайтове като Туитър таговете се превръщат в тенденции - бърз поглед към това, което  привлича вниманието на публиката.

Трябва ли да отделяме внимание на докосванията на екрана толкова много, колкото на кликванията с мишката? Бутоните и съдържанието, създадени с размери поне колкото тези на върха на човешки пръст, правят сензорните мобилни интерфейси много по-ползваеми. Но трябва да се задълбочи вниманието към това, не само колко лесен е за използване даден тъчекрийн интерфейс, а й на цялостното мобилно преживяване.

Ако ще създавате помощно приложение, част от основния ви фокус трябва да бъде предоставяне на бърз път до желаното действие или елемент от изисквана информация.

Хубаво е в навигацията за двете устройства да има някаква последователност, която  да бъде добре персонализирана за всяко от тях. Универсалният дизайн почти сигурно предоставя най-лошото от двата свята, а и не подхожда в контекста на браузър преживяването на потребителя.

Мобилният свят предлага най-вълнуващите възможности за появяващите се сега тенденции в навигацията. Вече не сме ограничени да предоставяме опции за навигация, породени от директно взаимодействие на потребителя.

Днешните смартфони разполагат с безброй сензори - камерите, микрофоните, акселерометрите, магнитометрите, жироскопите и т.н. Посочването и кликването или дори посочването и докосването вече не са единствените опции. "Това са технологии, позволяващи на разработчиците да създават приложения за добавена реалност, които потребителите да управляват, движейки телефоните си в реалното пространство. Понякога най-доброто потребителско преживяване е това, което не изисква потребителски интерфейс.

Устройства, които предугаждат намеренията на потребителя на базата на различни фактори (включващи геолокация, време през деня и може би пулса ви или изражението на лицето ви), няма да се появят в близко бъдеще, а някои съзнателни изразявания на желание без съмнение винаги ще изискват взаимодействие между човека и компютъра.

2
Услуги / Re: Копирайт услуги и преводи
« Последна публикация от Admin - януари 19, 2018, 06:12:21 pm »
Ъп на бройките!  ;D
3
Офтопик / Re: Приятелска подкрепа !!!!
« Последна публикация от Admin - януари 19, 2018, 09:57:06 am »
4
Офтопик / Re: Приятелска подкрепа !!!!
« Последна публикация от Philosopher - януари 19, 2018, 12:20:05 am »
+1 sub от мен :)
5
Офтопик / Приятелска подкрепа !!!!
« Последна публикация от Admin - януари 17, 2018, 07:31:45 pm »
Здравейте, Приятели!

Моля, подкрепете ми канала в Ютуб, за да остане и да съществува! Условието е до 18.02.2018г, трябва да имам набрани 1000 последователи, което е малко трудно за мен!

Ако желаете подкрепете ме и споделете тази публикация!

Благодаря Ви от сърце!

6
Търся / Re: Купувам старинни предмети
« Последна публикация от Admin - януари 17, 2018, 06:24:18 pm »
Нагоре! Купувам?!
7
Заявки / Re: Купувам интересни и забавни авторски клипчета!
« Последна публикация от Admin - януари 17, 2018, 06:20:31 pm »
Нагоре! Купувам?!
8
Имаме ли някакви документи за приходите и разходите, които стоят зад проекта?
9
Адмирации колега. Страхотен материал.  :) :) :)
10
Както пише на герба, София продължава да расте. И на площ и на височина. Освен комплексите, които захапват части от Витоша и новото строителство на жилищни сгради, през последните години бяха построени много нови бизнес сгради. Най-много такива са събрани в Бизнес парк - София, но доста инвеститори получиха разрешения  за строежи на най-различни места в столицата. С обявяването на разрешителните, граждански организации започнаха да внасят жалби в Административния съд, за отмяна на строителството. Като пример ще дам  решението на Столична община от  април 2017 година да разреши 220-метровия небостъргач "Парадайс тауър", в квартал Кръстова вада.
Вече почти завършен е "Милениум център" до НДК. Също в напреднала фаза е и бизнес сградата на площад "Македония".
 Столичният общински съвет  даде разрешително и за 77-метрова сграда ще се издигне и на бул. "България" в квартал „Борово“.
Оттам идва въпроса - защо се издават разрешителни за строежи на високи сгради, разпръснати в различни райони на столицата и без да се съгласува и урегулира градосутройствен план. В момента се обособява един чудесен за това район - на "Цариградско шосе" в района на магазин Метро. Напълно готова и обитаема е бизнес сградата Capital fort, която в момента е най-високата сграда в София.  Тя обаче е само част от няколкото такива сгради, които ще се построят в района. Там ще бъде и най-високата в София и България бизнес сграда Sky fort, за която прочетохме в сайта http://MySofia.bg
Sky fort ще бъде истински небостъргач с 49 етажа и още три подземни такива. Сградата ще бъде изцяло с бизнес офиси  с гледки към цяла София и към Витоша. На покрива ще бъде изградено заведение за събития и панорамна гледка.  Наша проверка видя, че строителството вече тече. Освен изкопа, вече са нелети основите и според инвеститорите-небъстъргача в който са вложени около 100 милиона евро, ще бъде напълно готов в края на 2019 година. Инвеститорът на Sky fort е „Капитал форт“, които са създателите на българската строително-предприемаческа компания „Форт нокс“.
Като цяло, района на "Цариградско шосе", където върви строежа е чудесно място за изграждане на високи сгради тип небостъргачи. Няма жилищни райони и малки улички наблизо. В момента има голи поляни, складове а наблизо и автокъщи. Защо ли там да не се превърне района на софийския Манхатън.  Стига освен небостъргачите да е оправи и комуникацията към хилядите граждани, които ще започнат работа в тях.
Благодарим на http://domhomes.com за отделеното им място за нас.
Страници: [1] 2 ... 10